MENIU

Consumul de alcool a devenit o problemă majoră pentru armata americană, potrivit presei

Foto: sxc.hu

Tot mai mulţi militari americani consumă alcool des, fenomen atribuit de experţi frecvenţei sporite a misiunilor din Afganistan şi Irak după ani de război, a informat USA Today.

Ziarul, care citează statistici ale armatei din 2009, scrie că mai mult de 11 militari din 1.000 au fost diagnosticaţi ca fiind alcoolici, un număr de două ori mai mare decât în 2003, când a început războiul din Irak.

Abuzul de alcool a devenit o mare problemă pentru forţele de intervenţie, chiar şi în ţările musulmane, unde alcoolul este în principiu interzis, au spus experţi reuniţi la New York. Potrivit acestora, tendinţa este favorizată de misiunile lungi în teatrele de operaţiuni şi deci de absenţa prelungită a familiei.

Potrivit unui studiu al Universităţii Minnestota, un militar din cinci este în stare de ebrietate "în medie de mai mult de două ori pe săptămână". Studiul califică starea de ebrietate drept consumarea a cel puţin patru băuturi alcoolice de către o femeie şi cinci de către un bărbat. Experţii denunţă "un risc sporit de probleme medicale şi sociale", ca şi în privinţa capacităţii trupelor combatante.

Tinerii de origine hispanică din forţele terestre şi din rândul puşcaşilor marini sunt mai expuşi riscului, avertizează studiul.

Mai multe articole despre:
Irak război Afganistan militari alcool alcoolici