MENIU

Constantin Iancu şi-a dat demisia din PD-L Dolj

Foto: evz.ro

Constantin Iancu şi-a dat demisia din PD-L Dolj. El deţinea funcţia de vicepreşedinte executiv al PD-L Dolj.

Premieru Emil Boc a cerut miercuri Organizaţiei PD-L Dolj să-l demită pe Constantin Iancu din calitatea de membru al acestui partid şi, totodată, i-a solicitat ministrului Agriculturii, Ilie Sârbu, să-l elibereze din funcţie. 

Ministrul Agriculturii a declarat anterior că directorul Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare, Constantin Iancu, şi-a depus demisia şi decizia nu poate fi decât aceea de acceptare pentru că este un act unilateral. 

Până la alegerile din 2008, Constantin Iancu a fost membru PNL. El a părăsit partidul din postura de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene. Iancu şi-a motivat gestul prin faptul că obiectivele sale şi problemele agricultorilor doljeni nu-şi găsesc rezolvarea în PNL.

Constantin Iancu a fost numit, săptămâna trecută, director al Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare. La o zi de la numire, presa a semnalat faptul că este cercetat de DIICOT pentru lipsire de libertate, şantaj şi alte violenţe.

În urma acestui scandal, Constantin Iancu a anunţat că îşi prezintă demisia din şef al Îmbunătăţiri Funciare.

"Evenimentul Zilei" a dezvăluit că Iancu este cercetat pentru că "ar fi ordonat, în 2006, răpirea unui om de afaceri şi a soţiei acestuia, pentru a-l determina să-i cedeze acţiunile unei companii". Potrivit publicaţiei, demnitarul ar fi acţionat alături de alţi cinci complici, interlopi din Craiova.

Mai multe articole despre:
Dolj PD-L Constantin Iancu news alert