MENIU

Constantin Conţac şi-a dat demisia din Consiliul Judeţean Botoşani

foto: consolidatedmailing.com

Vicepreşedintele CJ Botoşani, Constantin Conţac (fost PSD), şi-a înaintat demisia din funcţia deţinută, dar şi din cea de consilier judeţean.

Preşedintele CJ Botoşani, Mihai Ţâbuleac, a declarat, luni, că, iniţial, la instituţia sa a ajuns o scrisoare de la PSD, prin care s-a cerut declanşarea procedurii de încetare de drept a mandatului lui Constantin Conţac, ca urmare a excluderii sale din partid.

„La doar câteva zile şi domnul Conţac a depus o scrisoare prin care ne-a anunţat că demisionează din funcţia de vicepreşedinte şi consilier judeţean. Nu am niciun an de mandat şi văd că obiceiul la noi este să se funcţioneze mai mult cu un vicepreşedinte, dar am convingerea că lucrurile se vor normaliza începând cu şedinţa de Consiliu Judeţean din 29 aprilie. Alegerea vicepreşedintelui se tranşează în şedinţa de plen. Nu se fac propuneri înainte”, a precizat Mihai Ţâbuleac.

Şeful CJ recunoaşte că a avut discuţii cu reprezentanţii PSD, dar adăugat că nu se poate implica şi nici nu trebuie să se implice în treburile interne ale partidului. „Suntem într-o colaborare. Nouă nu ni s-a făcut o comunicare oficială privind poziţia PSD faţă de noul vicepreşedinte şi lucrul acesta nu s-a întâmplat pentru că dânşii (PSD, n.r.) mai au anumite treburi de rezolvat. Probabil că săptămâna asta vor finaliza procedurile interne. Din ce ştiu eu, propunerea actuală nu este definitivă”, a mai adăugat Mihai Ţâbuleac.

Constantin Conţac este în concediu de odihnă, iar data de la care demisia sa intră în vigoare este 17 aprilie.

Numele care a fost avansat la această dată pentru a ocupa funcţia de vicepreşedinte este Violeta Teslaru, economistă de profesie şi director la o firmă privată.

PSD Botoşani l-a exclus din partid, la 5 aprilie, pe fostul şef al filialei, Constantin Conţac, principalele reproşuri aduse acestuia fiind maniera dictatorială în care a condus organizaţia şi imaginea proastă a filialei, potrivit coordonatorului politic al organizaţiei, vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita.

"Au fost doar două abţineri şi două voturi împotriva acestei decizii. Excluderea s-a făcut în baza recomandărilor Comisiei de Arbitraj a partidului. Vom face toate demersurile pentru ca domnul Conţac să nu mai fie vicepreşedintele al Consiliului Judeţean şi nici consilier judeţean", a declarat, duminică, pentru NewsIn, vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita.

Mai multe articole despre:
demisie PSD Constantin Conţac