MENIU

Consilierii locali din Deva au aprobat o rectificare bugetară pentru a achiziţiona o saună finlandeză şi un solar vertical

Foto: RTV

Saună finlandeză, cameră de relaxare cu cer înstelat şi solar vertical. Pentru acestea şi multe altele s-a făcut rectificare bugetară la Deva. Consilierii locali au aprobat alocarea a 150.000 de lei pentru dotările unui aqua land a cărui construcţie este departe de a fi finalizată. Asta în condiţiile în care, în luna mai, 90 de angajaţi ai primăriei au fost disponibilizaţi pentru reducerea cheltuielilor.

Lucrările de la Aqua Land au început în anul 2007, dar nu au fost terminate la primul termen prevăzut în contract. Cu toate acestea, fondurile pentru acest complex de bazine au fost suplimentate de mai multe ori, prin rectificări bugetare.

Până acum, complexul acvatic din Deva a costat aproape 9 milioane de lei, bani proveniţi din credite bancare sau din venituri proprii ale primăriei. Edilii spun că rectificarea bugetară e binevenită.

''Sunt oportune, lăsând la o parte criza, colegii din opoziţie au invocat acest argument. Nu este un argument obiectiv şi nici măcar pertinent'', a declarat Florin Oancea, viceprimar Deva.

Reprezentanţii primăriei insistă că, odată finalizat, complexul va fi cel mai modern din România şi că nu va avea nevoie de noi dotări vreme de 20 de ani. Locuitorii din Deva cred însă că se puteau găsi destinaţii mai bune pentru cei 150.000 de lei.

La începutul lunii mai, 20 la sută dintre angajaţii Primăriei Deva au fost disponibilizaţi. La vremea respectivă, autorităţile au argumentat că măsura este necesară pentru a face economii în condiţiile unui buget de criză.