MENIU

CONCURS: WIZZitează Europa! Catania - la un pas de mare, la doi paşi de munte

Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
Regulamentul concursului City Breaks - Wizzitează Europa

Catania este unul dintre oraşele privilegiate ale lumii. Este mângâiat de mare, pe de o parte, şi străjuit de un munte uriaş, de cealaltă. Dacă vrei să mergi să te caţeri sau dacă vrei să te îmbăiezi în Mediterana, destinaţia de vacanţă pe care ţi-o recomadăm este aceeaşi: Catania. Trimiteţi-ne şi voi cele mai interesante destinaţii de vacanţă!

Catania, unul dintre cele mai importante oraşe din Sicilia (Italia), este încărcată de istorie. Aici a fost deschisă prima universitate siciliană, în secolul al XV-lea. Punctul central al oraşului este Piaţa Domului, în mijlocul căreia tronează o fântână, Fontana Dell Elefante. Domul di Sant\'Agata a fost ridicat în 1736; în oraş sunt şi două teatre romane, precum şi mai multe clădiri vechi şi un parc plin de arbori şi de flori, unde fac jogging mii de localnici.

Populaţia Cataniei ajunge doar la 340.000 de suflete. Traficul este turbat, asemănător cu cel din Bucureşti, doar că acolo sunt mai multe scutere. Diferenţa majoră este că şoferii sunt mult mai relaxaţi şi mai amabili. Dacă le tai calea, îţi zâmbesc, de parcă te-ar cunoaşte de o viaţă. Aeroportul este la doi paşi de oraş, iar transferul către hotel se poate face cu autobuzul. Nu de alta, dar taxiul costă cel puţin 25 de euro (9,5 euro este doar pornirea).

La Catania s-a născut celebrul compozitor Vincenzo Bellini. El a fost înmormântat chiar în domul din centrul oraşului, iar opera din Catania îi poartă numele.

Catania este un important port la Mediterană. De asemenea, se află la numai câţiva kilometri sud de Etna, un vulcan încă activ, înalt de 3340 de metri. Ultima dată a erupt în 2007. Zona a fost declarată parc naţional din anul 1981. Pentru a ajunge la baza muntelui, turiştii au de străbătut un traseu plin de vulcanită, roca formată prin răcirea lavei. Turiştii pot urca până la craterul Sapienza cu maşini de teren speciale sau pe jos, dar numai îmbrăcaţi adecvat. Chiar şi vara, temperatura pe munte nu trece prea des de 10 grade Celsius. Efortul merită făcut: de sus, vederea asupra Cataniei şi asupra Mediteranei este unică.

Cele mai bune comentarii vor fi premiate săptămânal cu două bilete de avion dus-întors catre destinatia propusă. Postează şi tu un comentariu cu cele mai atractive obiective turistice din destinaţia propusă de noi şi spune-ne cu cine ai pleca în vacanţă dacă ai câştiga.

Citiţi regulamentul concursului pentru mai multe detalii!