MENIU

Concurs Realitatea.NET: Jurăminte de iubire la mănăstirea Sf. Ana

Vacante.realitatea.NET şi Interra ţi-au pregătit o surpriză care îţi va transforma vacanţa de Paşti într-o experienţă de neuitat. Un sejur de 5 zile în Oraşul Luminii, Lisabona, este premiul pe care-l poţi câştiga participând la concursul “Vacanţă de Paşti la Lisabona”.

Şi tu poţi participa la concursul nostru - vezi regulamentul.

Mioara ne-a scris despre excursia pe care a făcut-o cu ocazia aniversării a 25 de ani de la căsătorie.

În vară am împlinit 25 de ani de la căsătoria cu soţul meu şi am fost la mănăstirea Sf. Ana din Orşova unde ne-am reînnoit jurămintele de iubire.

Această mănăstire se află în vârful muntelui şi de acolo poţi privi în acelaşi timp Dunărea şi malul muntos al ţării vecine. Mănăstirea este o dantelărie în lemn, de o curăţenie extraordinară şi în interiorul ei persistă o mireasmă de mir cu accente de trandafir: de o parte şi de alta a mănăstirii sunt chiliile măicuţelor care au la ferestre flori multicolore; iar pe treptele pe care le cobori până la aleea care duce în interiorul mănăstirii sunt zeci de leandri înfloriţi care parcă sunt rupţi dintr-o scenă de poveste şi vor să-ţi ureze bun venit şi să te facă să nu uiţi acest loc binecuvântat din România; iar în apropiere în comuna Ieşelniţa unde am fost cazaţi am descoperit locuri deosebite chipul lui Decebal sculptat în stânaca muntelui, broscuţe ţestoase ducându-şi viaţa liniştite. Dunărea cu peşti ce-ţi roiau în jurul picioarelor la mal, zmeură şi mure dulci, şi -un soare dulce. Am trăit câteva zile liniştite, am cutreierat muntele şi am încercat să pescuim pe ponton .Câteva zile desprinse dintr-un minunat vis pe plai romanes.

Mai multe articole despre:
concurs Lisabona mănăstire Orşova