MENIU

Comunistul Ţurcan mărturiseşte că a negociat cu protestatarii din 7 aprilie arborarea drapelului UE

Foto: cotidianul.ro

Prim-vicepreşedintele Parlamentului Vladimir Ţurcan a negociat cu cinci reprezentanţi ai protestatarilor din 7 aprilie arborarea drapelului UE pe sediul Preşedinţiei de la Chişinău, informează UNIMEDIA, citând Jurnal TV.

Ţurcan a confirmat informaţia pentru UNIMEDIA, argumentând că, în acest mod, a dorit "să calmeze situaţia".

UNIMEDIA precizează că arborarea drapelului UE şi al României pe sediul Parlamentului şi al Preşedinţiei au fost primele "argumente" ale guvernării comuniste şi ale autorităţilor Federaţiei Ruse ca să acuze România de organizarea unei lovituri de stat. În urma acestor acuzaţii, comuniştii l-au expulzat pe ambasadorul României de la Chişinău şi au impus vize de intrare pentru toţi cetăţenii români.

Printre protestatarii cu care a negociat, Ţurcan i-a nominalizat Ion Galaţchi şi Dragoş Musteaţă. Cei doi tineri au arborat drapelele României şi UE pe Parlamentul de la Chişinău, dar au afirmat că au făcut-o pentru a linişti masele. Potrivit unor imagini care au circulat pe internet, cei doi au participat însă şi la distrugerea clădirii.

Din imagini se vedea clar că tinerii distrug intrările în Parlament, discutând în acelaşi timp cu cineva din interiorul clădirii. Potrivit site-ului stireazilei.md, cei doi introduceau hârtii în Parlament, hârtii de la care ar fi fost aprins focul din clădire.

Ion Galaţchi, în vârstă de 17 ani, şi Dragoş Musteaţă, de 19 ani, ar fi discutat şi cu o persoană necunoscută, "despre care se presupune că este cetăţean străin", potrivit  site-ului. Cei doi tineri, cărora le-au fost întocmite dosare penale cu acuzaţia de participarea la tentativă de lovitură de stat, au fost puşi ulterior în libertate.