MENIU

Comuniştii moldoveni scad la 44,7%, după numărarea a 99,8% din voturi

Foto: RTV

Comuniştii moldoveni au scăzut la 44,7%, după numărarea a 99,8% din voturi, menţinându-se totuşi la 48 de mandate în viitorul Parlament, a anunţat Comisia Electorală Centrală, citată de UNIMEDIA.

Faţă de rezultatele publicate joi dimineaţă, după numărarea a 98,3% dintre buletinele de vot, PLDM are un mandat în plus (18), AMN pierde unul (7), iar PL şi PDM se menţin (15, respectiv 13 mandate).

Aceste date nu includ voturile exprimate la secţiile de la ambasada din România, China, Israel şi oraşul german Frankfurt pe Main. În România, mai mult de jumătate dintre moldovenii care au votat (54,22%) au ales Partidul Liberal, iar 29,92% au optat pentru Partidul Liberal Democrat, numai 1,72% votând Partidul Comuniştilor, potrivit datelor furnizate NewsIn de Iurie Cerbari, ministru-consilier la Ambasada R.Moldova la Bucureşti.

Voturile din diasporă, ultimele centralizate de Comisia Electorală Centrală de la Chişinău, ar putea avea un impact semnificativ asupra împărţirii voturilor în noul Legislativ moldovean.

Joi dimineaţă, după numărarea a 98,3% dintre buletinele de vot, Comisia Electorală Centrală anunţase că Partidul Comuniştilor a obţinut 45,1% din voturi, ceea ce i-ar aduce 48 de mandate de deputat. Potrivit acelor rezultate, alte patru partide reuşiseră să treacă de pragul electoral coborât de la 6% la 5% - Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) cu 16,4% din voturi (17 deputaţi), Partidul Liberal (PL) cu 14,4% din sufragii (15 mandate), Partidul Democrat al lui Marian Lupu cu 12,5% din voturi (13 deputaţi) şi Alianţa Moldova Noastră cu 7,8% din voturi (opt deputaţi).