MENIU

Comuna dâmboviţeană Runcu a riscat să rămână izolată

Foto: Realitatea TV
Localitatea dâmboviţeană Runcu riscă să rămână izolată după ce unul dintre zidurile de sprijin ale DJ 712 A a fost distrus de o viitură.

Localitatea dâmboviţeană Runcu a riscat să rămână izolată şi fără curent electric după ce unul dintre zidurile de sprijin ale Drumului Judeţean 712 A a fost distrus de o viitură.

Precipitaţiile au dus la creşterea debitului pe pârâul Ialomicioara de Vest, punând în pericol şi un stâlp de înaltă tensiune care alimentează cele şase sate ale comunei. La doar câţiva kilometri, tot din cauza ploilor abundente, s-a reactivat o alunecare de teren de-a lungul aceluiaşi drum pe o lungime de aproximativ 100 de metri. 

Unul dintre zidurile de sprijin ale Drumului Judeţean 712 A a fost distrus, iar apa lovea cu putere direct în fundaţia drumului, punând în pericol şi un stâlp de înaltă tensiune.

Tot în comuna Runcu, în punctul Pripor, o alunecare de teren s-a reactivat, iar unul dintre sensurile de mers, pe o lungime de aproximativ 100 de metri, a devenit o capcană pentru şoferi.

"S-a rupt zidul de apărare care are în pericol acest tronson de drum şi are şi stâlpul care poate pica oricând. Am luat legătura cu Consiliu Judeţean. A trimis echipa", a declarat  Gheorghe Brebeanu , primar comuna Runcu.

Din cauza debitului crescut al apelor, 20 de case din comuna Finta au  fost ameninţate de inundaţii. 

Mai multe articole despre:
inundaţii ploi alunecare de teren