MENIU

Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor va verifica mai multe penitenciare din ţară

Foto: europafm.ro

Preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, cultelor şi problemele minorităţilor din Camera Deputaţilor i-a comunicat marţi directorului general al ANP că va verifica mai multe penitenciare din ţară, în urma sesizărilor primite, în ultimele luni, de la familiile unor deţinuţi.

"În cursul săptămânii acesteia voi stabili, împreună cu colegii mei, care sunt penitenciarele pe care noi le vizăm, pentru a le parcurge împreună cu dumneavoastră. Ulterior, vom avea un raport, în acestă sesiune parlamentară, despre situaţia actuală şi reală a sistemului penitenciar", i-a spus şeful Comisiei, Nicolae Păun, directorului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Ioan Băla, în urma întrevederii de marţi dintre reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Ministerului Justiţiei şi Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor din Camera Deputaţilor.

Preşedintele Comisiei i-a mai comunicat lui Ioan Băla că, în ultimele şase luni, au fost înregistrate foarte multe reclamaţii de la familiile persoanelor care execută pedepse definitive, "în custodie", acestea fiind nemulţumite de felul în care persoanele private de libertate sunt tratate în închisoare.

Mai multe articole despre:
deţinuţi ANP penitenciare verificare sesizări