MENIU

Comisia Nemirschi şi-a reluat lucrările, marţi, la Parlament

Foto: NewsIn

Comisia parlamentară în cazul ministrului Mediului, Nicoale Nemirschi, analizează marţi, raportul Autorităţii de Reglementare a Achiziţiilor Publice privind atribuirea fără licitaţie a unui contract de 500.000 de euro firmei Ars Advertising.

În data de 9 iulie, Cornelia Nagy a expus, în comisia de anchetă Nemirschi,  paşii atribuirii contractului de difuzare de publicitate firmei Ars Advertising, subliniind că observatorul de la Unitatea pentru Coordonarea şi Verificarea Achiziţiilor Publice (UCVAP) a constatat că s-au respectat prevederile legale. Fostul ministru al Mediului Sulfina Barbu i-a pus în vedere că obsevatorul care a întocmit raportul pentru al doilea contract, cel aflat în dezbaterea Comisiei de anchetă, poate fi suspectat de lipsă de profesionalism.

Marţi reprezentanţii firmei ARS Advertising vor trebui să explice cum au obţinut contractul de 500.000 de euro, ca o prelungire a unui contract iniţial (1,2 milioane de euro - n. red.), în condiţiile în care primul contract a fsot derulat necorespunzător.

DNA verifică toate contractele semnate de Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, susţin jurnaliştii de la Gardianul. Ancheta se află încă la început, în stadiul de acte premergătoare, dar ar putea fi conexată celei deschise la Parchetul General după o sesizare făcută de Agenţia de Naţională de Integritate.

Mai multe articole despre:
Nicolae Nemirschi Ars Advertising