MENIU

Comisia de evaluare a CNI a constatat că acuzaţiile aduse secretarului general al ANI nu se confirmă

Foto: gandul.info

Comisia de evaluare a Consiliului Naţional de Integritate a constatat că acuzaţiile formulate de foştii angajaţi ai ANI la adresa secretarului general al Agenţiei, Horia Georgescu, nu se confirmă, potrivit raportului prezentat miercuri de CNI.

"Comisia de evaluare a CNI a constatat că acuzaţiile formulate prin memoriu nu se confirmă," se arată în concluziile raportului.
Până la şedinţa următoare a CNI va fi finalizat şi raportul privind acuzaţiile care îi sunt aduse preşedintelui ANI, Alexandru Macovei.

Comisia de evaluare a fost constituită în luna februarie a acestui an, după ce directorul TI, Victor Alistar, a reclamat că preşedintele ANI figurează ca administrator la SC Macovei & Asociaţii în baza de date a Registrului Comerţului, deşi în declaraţia de interese nu este menţionată nicio societate comercială. Comisia trebuie să analizeze şi un memoriu înaintat de un inspector de integritate, Fănel Burciu, care reclama faptul că secretarul general al ANI, Horia Georgescu, ar fi intervenit în soluţionarea dosarelor şi ar fi achiziţionat bunuri şi servicii supraevaluate.

Preşedintele Consiliului Naţional de Integritate (CNI), Marcu Nicu, declara la sfârşitul lunii iulie că reprezentanţii Comisiei de evaluare - for care verifică acuzaţiile aduse de foşti angajaţi ai ANI conducerii instituţiei - se va întruni în data de 31 august pentru a lua o decizie, după ce şi Curtea de Conturi, una dintre instituţiile care verifică neregulile semnalate, va înainta un raport.

Preşedintele ANI a solicitat în scris Comisiei de evaluare, la 26 august, ca verificarea sesizărilor care îl privesc să aibă în vedere situaţia financiară la zi a societăţilor comerciale Teacher Consult SRL şi Macovei & Asociaţii Consultanţă SRL, aflate în evidenţa Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Sector 1. Macovei a mai solicitat ca membrii Comisiei de evaluare să aibă în vedere şi documentele care au stat la baza "efecturării menţiunilor care privesc SC Teacher Consult SRL şi SC Macovei & Asociaţii Consultanţă SRL, aflate în evidenţa Registrului Comerţului".
Mai multe articole despre:
Raport dosare ANI CNI abuz Horia Georgescu