MENIU

Comisia de Disciplină i-a suspendat lui Dinamo stadionul din Cluj! Dinamo - FC Timişoara, fără public!

Foto: NewsIn

Dinamo va juca fără spectatori meciul cu FC Timişoara, programat pe teren neutru, în semifinalele Cupei României. Potrivit unei decizii a Comisiei de Disciplină a FRF, stadionul FC Dinamo a fost suspendat o etapă, din cauza fanilor, însă sancţiunea nu va fi aplicată în campionat şi pentru stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, ci în Cupa României, pe arena "Dr. Constantin Rădulescu", din Cluj.

Joi, stadionul grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare a fost suspendat o etapă de Comisia de Disciplină a FRF, ca urmare a comportamentului rasist al suporterilor dinamovişti la meciul cu Rapid, din sferturile Cupei României.

Următorul meci pe teren propriu al celor de la Dinamo era în etapa a 28-a a Ligii I, dar vineri, pe site-ul oficial al FRF s-a precizat că sancţiunea va fi aplicată la meciul cu FC Timişoara, care se va disputa marţi, 28 aprilie, pe arena "Dr. Constantin Rădulescu" din Cluj, în semifinalele Cupei României.

Lămurirea furnizată de Comisia de Disciplină vine la solicitarea FC Dinamo, iar explicaţia este aceea că "soluţia se impune, întrucât acesta este primul meci oficial la care clubul menţionat are calitatea de organizator, după aplicarea sancţiunii".

Potrivit regulametului, în cazul unui comportament rasist, xenofob şi jignitor al suporterilor unei echipe, clubul este sancţionat cu amendă între 10.000 şi 40.000 de lei, iar "în caz de recidivă clubul se sancţionează cu penalitate de la 20.000 la 70.000 lei şi cu interzicerea dreptului de organizare a jocurilor pe teren propriu pentru un joc".

Regulamentul desfăşurării Cupei României spune că "jocurile din cadrul sferturilor de finalp şi al semifinalelor se desfăşoară pe teren neutru, iar cluburile organizatoare se stabilesc prin tragere la sorţi".