MENIU

Comemorare a masacrului de la şcoala Albertville, la Winnenden

Foto: reportnet24.de

Ceremonie comemorativă în orăşelul german Winnenden, la 10 zile după ce un adolescent de 17 ani a ucis 15 oameni, din care 12 în fosta lui şcoală. Cancelarul Angela Merkel şi preşedintele Germaniei, Horst Kohler, a participat la această ceremonie.

Măcelul de la Winnenden din 11 martie a şocat Germania, care nu se mai confruntase cu un asemenea eveniment de aproape 7 ani. Tim Kretschmer, un tînăr în aparenţă normal, pasionat de jocuri de calculator şi tenis de masă, a furat pistolul tatălui său, a mers la şcoala Albertville, pe care o absolvise şi a împuşcat fără să clipească 12 oameni, 9 elevi şi trei învăţători, majoritatea de sex feminin.

A mai ucis trei în timp ce era urmărit de poliţie, iar cînd a fost rănit, a întors arma spre el şi s-a sinucis. Fapta lui Kretschmer, considerată de psihiatri o consecinţă tragică a unei uriaşe lipse de respect de sine născută din problemele de comunicare în familie, a renăscut o aprinsă dezbatere naţională în Germania pe tema educaţiei adolescenţilor şi a controlului jocurilor video violente.