MENIU

Coaliţia a stabilit ca Emil Boc să se întâlnească cu Birourile permanente după ce primeşte scrisoarea FMI

FOTO: NewsIn

Membrii coaliţiei au amânat, cel mai probabil până miercuri, întâlnirea pe tema împrumutului extern dintre premierul Emil Boc, alături de miniştrii implicaţi, şi membrii conducerii celor două Camere, deoarece scrisoarea de intenţie din partea FMI nu a ajuns încă.

"S-a convenit ca această întâlnire să fie amânată eventual pentru miercuri, astfel încât să avem scrisoarea de intenţie a FMI şi după aceea să discutăm despre rectificarea bugetului după modelul care a fost practicat săptămâna trecută cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu", a declarat Gheorghe Nichita.

Preşedintele Senatului Mircea Geoană a anunţat, pe 1 aprilie, că premierul Emil Boc şi "miniştrii-cheie" din Guvern vor fi invitaţi în Parlament, de către conducerea Parlamentului, pentru a obţine un punct de vedere în privinţa urmărilor încheierii acordului de împrumut cu FMI şi Comisia Europeană.

Geoană a motivat iniţiativa prin faptul că, la nivelul conducerii Parlamentului, "se doreşte să ascultăm şi opinia Guvernului cu privire la paşii de urmat şi bineînţeles la această ajustare semnificativă a bugetului de stat, în condiţiile aprobării acordului cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană".