MENIU

CNN: Medicul lui Michael Jackson i-a administrat medicamentul fatal

Foto: www.lateralgphotography.com

Ipoteza uciderii lui Michael Jackson este, pe zi ce trece, tot mai puternică. Poliţia din Los Angeles a stabilit că ultimul medic care l-a tratat pe Michael Jackson, Conrad Murray, i-a administrat cântăreţului medicamentul puternic care i-ar fi putut provoca moartea, a afirmat luni postul american de televiziune CNN, citând surse apropiate anchetei.

De la decesul neaşteptat al regelui pop, în 25 iunie, la vârsta de 50 de ani, doctorul Murray a fost în centrul anchetei, după ce poliţia a găsit la domiciliul cântăreţului ambalaje de Propofol, un anestezic extrem de puternic, folosit în spitale.

Avocaţii lui Murray şi poliţia de la Los Angeles au refuzat să facă orice comentariu.

CNN afirmă pe de altă parte că rezultatele autopsiei lui Michael Jackson ar trebui să fie cunoscute săptămâna aceasta.

Ancheta asupra morţii lui Jackson se restrânsese miercurea trecută în jurul doctorului Murray, după ce unul dintre cabinetele sale, cel de la Houston, fusese percheziţionat de Agenţia federală de combatere a drogurilor (DEA), poliţia de la Los Angeles şi poliţia locală. Avocatul lui Murray, Ed Chernoff, confirmase percheziţia şi precizase că forţele de ordine veniseră să caute dovezi de "crimă". Potrivit avocatului, anchetatorii au plecat cu "21 de documente" şi "o copie a hard-diskului unui calculator".

Familia lui Michael Jackson nu îşi ascunsese lipsa de încredere faţă de Conrad Murray, cerând în mai multe rânduri poliţiei să facă lumină asupra rolului pe care l-a ajucat acesta în ultimele ore de viaţă ale cântăreţului.

Numeroase mărturii au vorbit despre dependenţa lui Michael Jackson de analgezice, sedative şi alte somnifere puternice.