MENIU

CNCD va decide luni dacă se va autosesiza în privinţa declaraţiilor lui Becali, spune Roxana Truinea

Foto: NewsIn

Preşedintele interimar al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Roxana Truinea, a declarat, vineri, pentru NewsIn, că o decizie referitoare la afirmaţiile cu tentă rasistă făcute de Gigi Becali la adresa fanilor Rapidului va fi luată luni, în cadrul unei întruniri a membrilor.

"În cadrul unei şedinţe care va avea loc luni, la sediul CNCD, se va lua o decizie referitoare la declaraţiile pe care patronul Stelei le-a făcut la adresa suporterilor clubului Rapid şi a patronului echipei, George Copos. Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării se poate autosesiza doar în cazul în care membrii săi constată că s-a încălcat flagrant legislaţia. Dacă George Becali va fi găsit vinovat, riscă să fie avertizat sau amendat", a spus Truinea, care a mai precizat că la întrunirea de luni se va ţine cont şi de antecedentele finanţatorului grupării din Ghencea, care nu va beneficia de imunitatea de europarlamentar.

Patronul Rapidului, George Copos, a cerut, vineri, Comisiilor din cadrul FRF şi LPF să sancţioneze "cu severitatea cuvenită intoleranţa rasială" a lui Becali şi, în plus, aşteaptă să se autosesizeze Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Într-o intervenţie telefonică la Telesport, Becali a spus că nu le dă niciun bilet fanilor rapidişti pentru meciul din Ghencea, care se va desfăşura cu porţile închise, numindu-i pe aceştia "ţigani": "Ţiganii ăştia de la Rapid mă înjură la Piatra Neamţ, la Ploieşti, la Bacău! Nu o să intre niciun rapidist în Ghencea, ţiganii să se ducă la ei acasă să înjure! Dacă mă uit bine, şi Copos este la fel ca ei, ţigan. Este cam bruneţel şi are tenul închis la culoare. Am vorbit cu Copos şi m-a luat cu vrăjeli comuniste. I-am spus că la mine în casă singurul regulament care se respectă este cel făcut de mine. Nu-i dau decât jumătate de bilet şi să văd acum cum vine el la meci sau cum o să vină cu rapidiştii lui".
Mai multe articole despre:
Gigi Becali Rapid George Copos rasism suporteri CNCD