MENIU

CM de handbal feminin - România a spulberat Chile, marcând peste 50 de goluri!

Naţionala noastră a avut doar motive de bucurie la debutul la CM

Reprezentativa antrenată de Radu Voina a câştigat la o diferenţă de 34 de goluri cu echipa sud-americană. De ziua ei, Cristina Vărzaru a punctat de şase ori, dar principala marcatoare a fost Ionela Gâlcă, cu zece reuşite.

Nici că se putea un început mai bun pentru naţionala noastră la Mondialele de handbal. Un prim meci cu o debutantă la CM, Chile, şi o a doua partidă cu Japonia, o altă reprezentativă fără experienţă, pot aşeza fetele noastre pe o poziţie de forţă la actualul turneu final, unde şi aşa sunt cotate cu şansa a doua la câştigarea trofeului.

Prima partidă disputată, cu sud-americancele, a fost un spectacol-antrenament pentru fetele antrenate de Radu Voina, care au marcat din toate poziţiile şi au încheiat victorioase cu o diferenţă record, de 34 de goluri. A fost 51-17 pentru România, cu Ionela Gâlcă pe post de cea mai bună marcatoare, ea înscriind de zece ori. De remarcat că ea avea deja şapte goluri marcate după doar 13 minute de joc, moment după care a stat mai mult pe banca de rezerve, staff-ul nostru preferând să continue jocul mai mult cu garnitura a doua.

La rândul ei, Ada Nechita a avut opt reuşite, iar Cristina Vărzaru, care în ziua meciului a împlinit 30 de ani, a punctat de şase ori. Următorul meci al naţionalei noastre este programat duminică, de la ora 15.15, contra Japoniei. Din grupa noastră mai fac parte Norvegia, Ungaria şi Tunisia, iar primele trei clasate la finalul jocurilor se califică în Grupa Principală 2, ale căror meciuri vor începe sâmbăta viitoare.

Vezi aici cum s-a desfăşurat meciul România - Chile 51-17 (20-7)