MENIU

CM 2010: Nigeria şi Camerun s-au calificat la Cupa Mondială

Foto: atoksyah.wordpress.com

Reprezentativa Nigeriei a trecut, sâmbătă, în deplasare, scor 3-2, de echipa similară a Kenyei, şi a obţinut calificarea la turneul final din Africa de Sud, după ce a terminat pe prima poziţie în Grupa B a preliminariilor CM 2010, zona Africii, informează AFP.

Oaspeţii s-au impus graţie reuşitelor atacanţilor Obafemi Marins (62, 83) şi Yakubu Aiyegbeni (65).

Cu o etapă înainte de finalul campaniei de calificare la Mondialul de anul viitor, echipa antrenată de Shaibu Amodu ocupă poziţia secundă în Grupa B, la două puncte în spatele liderului Tunisia, care a pierdut surprinzător în deplasarea de sâmbătă din Mozambic, scor 0-1.

În urma succesului din Kenya, naţionala Nigeriei a devenit a patra ţară de pe continentul negru calificată la Modinalul de anul viitor, după Coasta de Fildeş, Ghana şi ţara organizatoare, Africa de Sud. Mai mult, "vulturii africani" vor reveni la un turneu final după o pauză de opt ani.

Reprezentativa Camerunului a trecut în deplasare, scor 2-0, de echipa similară a Marocului, şi a obţinut calificarea la turneul final din Africa de Sud, după ce a terminat pe prima poziţie în Grupa A a preliminariilor CM 2010, zona Africii.

Oaspeţii s-au impus graţie reuşitelor lui Webo (18) şi Eto\'o (52).

Într-un alt meci din ultima etapă a preliminariilor, Togo a reuşit să treacă de Gabon, scor 1-0, iar în urma acestor rezultate clasamentul final al grupei se prezintă astfel: 1. Camerun 13p, 2. Gabon 9p, 3. Togo 8p, 4. Maroc 3p.

În urma succesului din Maroc, naţionala Camerunului a devenit a cincea ţară de pe continentul negru calificată la Modinalul de anul viitor, după Coasta de Fildeş, Ghana, Nigeria şi ţara organizatoare, Africa de Sud.

Pentru celălalt loc care asigură prezenţa la Campionatul Mondial din 2010 se vor lupta Algeria şi Egiptul, în Grupa C.

Mai multe articole despre:
Nigeria Kenya Camerun CM 2010