MENIU

CM 2010: Cristian Chivu a fost inclus în echipa marilor absenţi de la turneul final

<descriere>

Căpitanul naţionalei face parte dintr-o echipă ideală care ar fi putut juca la Mondialul din Africa de Sud.

Fundaşul lui Inter Milano şi, totodată, căpitanul naţionalei României, Cristian Chivu, figurează printre marile nume ale fotbalului mondial care nu vor juca la turneul final din Africa de Sud, conform unui material realizat de site-ul Eurosport.

\"Încă un jucător de top, reprezentant al campionatului italian, care nu prinde Mondialul. Titular la Inter şi lider al generaţiei sale în reprezentativa României, Chivu şi coechipierii săi, printre care şi atacantul Fiorentinei, Adrian Mutu, au ratat şansa de a participa în premieră la o ediţie de campionat mondial. Grupa României din preliminarii a fost printre cele mai dificile, iar Franţa şi Serbia au confirmat statutul de favorite. Cu toate acestea, naţionala condusă de Chivu a terminat sub Austria şi Lituania, ceea ce era de neînchipuit la începutul campaniei\", titrează Eurosport.

În primul \"11\" al unei posibile echipe ideale care va rata prezenţa la turneul final din Africa de Sud se mai regăsesc nume precum Ibrahimovici (Suedia), Arşavin (Rusia), Ivan Cordoba (Columbia), Cech (Cehia), Adebayor (Togo) sau Modric (Croaţia).

România a terminat pe locul 5 în Grupa a 7-a a preliminariilor Cupei Modiale din 2010 şi a ratat pentru a treia oară consecutiv calificarea la o competiţie de asemenea anvergură.