MENIU

Clinton şi Berlusconi, implicaţi în scandaluri de presă

<descriere>

Scandalurile de presă nu i-au ocolit pe puternicii lumii, punându-le în pericol funcţia politică. Iată câteva din cele mai celebre cazuri.

De departe cel mai cunoscut caz este cel denumit de presă \"Sexgate\". Bill Clinton a fost cât pe ce să-şi piardă fotoliul de la Casa Albă, în timpul celui de-al doilea mandat, atunci când a susţinut cu tărie că nu a întreţinut relaţii sexuale cu Monica Lewinski.

Probele, între care celebra rochiţă albastră pătată, au dovedit însă contrariul. Congresul a cerut în 1998 ca preşedintele să îşi încheie mandatul ca urmare a sperjurului. Hillary Clinton i-a luat apărarea soţului său spunând că este vorba doar de un atac nefondat al dreptei.

Ţinta preferată a presei de scandal este însă Silvio Berlusconi. În ultimele luni au apărut nenumărate mărturii asupra faptului că premierul italian plătea femei pentru a participa la petrecerile sale. Câteva femei au susţinut chiar că le-au fost promişi bani pentru a întreţine relaţii sexuale cu septuagenarul. Una dintre ele, Patrizia d\'Addario, a povestit într-o carte aventurile sale cu premierul. Partizia scrie că a fost impresionată de rezistenţa lui Berlusconi, demonstrată sub plapuma oferită acestuia de Vladimir Putin. Presa a scris chiar că premierul ar fi avut relaţii cu o minoră, dar Berlusconi neagă toate acuzaţiile.

Scandalurile l-au costat pe italian 20 de procente în simpatia electoratului, dar şi căsnicia. În plus, fosta sa soţie cere o pensie alimentară de 3,5 milioane de euro pe lună.