MENIU

Claudiu Săftoiu îi cere paşaportul lui Geoană, ca să vadă dacă a fost în vizită oficială la Moscova

<descriere>Mircea Geoană

Fostul şef al SIE, Claudiu Săftoiu, a afirmat, miercuri, la Bistriţa, că a cerut \"în repetate rânduri\" paşaportul lui Mircea Geoană ca să vadă viza de intrare şi ieşire din Federaţia Rusă, afirmând că vizita acestuia poate fi considerată una „clandestină”.

\"Eu am cerut în repetate rânduri, dar sunt o voce civilă şi noi suntem cantităţi neglijabile în astfel de lupte, să ne arate dacă a fost de-a dreptul într-o vizită oficială, legală, paşaportul, ştampila de Federaţia Rusă de intrare-ieşire. Dacă nu, putem trece acea vizită fantomatică la categoria vizite clandestine. Vă întreb pe dumneavoastră: cine trece clandestin o graniţă?”, a spus Săftoiu.

El a adăugat că ziare europene importante, cum ar fi The Economist sau Allgemeine Zeitung, îşi pun la rândul lor întrebări legitime cu privire la modul în care candidatul la preşedinţia unei ţări din UE s-a deplasat în Federaţia Rusă.

Claudiu Săftoiu a mai susţinut, la Bistriţa, că lui Mircea Geoană i se atribuie calitatea de adversar direct al lui Crin Antonescu din raţiuni de marketing şi strategie electorală, precizând că cel mai important adversar al liderului PNL nu este Geoană, ci Traian Băsescu.

„În acest moment cel mai important adversar este Traian Băsescu, dintotdeauna a fost, pentru că spre funcţia de preşedinte se îndreaptă oricare prezidenţiabil. Faptul că până acolo trebuie să treci de alţi adversari este altă poveste. Crin Antonescu nu candidează la şefia Senatului, ci la Preşedinţia României. Vrea să îl înlocuiască pe actualul preşedinte al ţării. Din raţiuni de marketing şi strategie electorală se spune că Geoană este candidatul pe care trebuie să îl aibă mai mult în vedere, dar nu e aşa”, a declarat Claudiu Săftoiu.

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat marţi seara că a fost într-o altă vizită privată la Moscova după ce s-a retras din CSAT, ceea ce înseamnă că aceasta avut loc după data de 7 iunie, fiind o a doua vizită în capitala Federaţiei Ruse, după cea din aprilie 2009.  \"Am fost într-o vizită privată de această dată după ce am plecat din CSAT, fără să existe alt tip de consecinţe\", a spus Mircea Geoană la Realitatea Tv.