MENIU

Ciudad de Mexico se pregăteşte să revină la o viaţă normală

Foto: cnbc.com

Ciudad de Mexico, oraş cu 20 de milioane de locuitori, se pregăteşte să reintre în ritmul său trepidant, prin redeschiderea restaurantelor şi a numeroase magazine, închise de la 28 aprilie, şcolile urmând să se redeschidă joi, relatează AFP.

Restaurantele au început să fie redeschise, în speranţa că ce-a fost mai rău a trecut, în pofida faptului că SUA au mai anunţat un deces provocat de gripa porcină, iar alte trei au fost anunţate în Mexic.

Apariţia virusului A H1N1 a provocat panică în întreaga lume, multe ţări luând măsuri în faţa riscului unei pandemii, dar OMS a anunţat 1.516 cazuri, dintre care 30 mortale, în 22 de ţări, în linie cu o epidemie de gripă obişnuită.

De la alerta lansată cu privire la epidemie, Ciudad de Mexico a trăit în alt ritm. Reuniunile publice au fost interzise, magazine, şcoli, baruri şi cinematografe au fost închise, iar majoritatea locuitorilor au preferat să stea în casă, pentru a evita contaminarea.

Ministerul Sănătăţii a confirmat un recul al gripei porcine, în pofida anunţării a trei noi decese, ceea ce aduce la 29 bilanţul morţilor din această ţară. 73 noi cazuri de contaminare au fost detectate, numărul total al bolnavilor fiind de 913.