MENIU

Circa 50.000 de români au ales să meargă în vacanţă de Paşte

Foto: RTV

Aproape 50.000 de români au sfidat anul acesta criza economică şi au ales să meargă în vacanţă de Paşte. Potrivit Federaţiei Patronatelor din Turism, românii vor cheltui în această perioadă circa 25 de milioane de lei pentru serviciile turistice.

Cei mai mulţi români au ales pentru acest an turismul rural. Mai exact, la pensiuni au fost înregistrate circa 18.000 de rezervări oficiale. Federaţia Patronatelor din Turism a spus că la acestea se adaugă alţi 99.000 de turişti care vor prefera vacanţele la negru. Cele mai solicitate zone au fost Bran-Moeciu, Vrancea, Sibiu, Maramureş şi Buzău. Patronatele din turism au estimat că românii vor cheltui în acest an aproape 13 milioane de lei pentru acest tip de vacanţe.

Pe locul doi în topul destinaţiilor preferate de români se află staţiunile de pe Valea Prahovei. Aproape 15.000 de turişti au ales această variantă de concediu, iar patronatele din domeniu estimează că aceştia vor cheltui circa 7,5 milioane de lei în aceaste locaţii.

8.000 de români au ales staţiunile balneoclimaterice pentru petrecerea concediilor. În aceste locaţii, românii vor lăsa aproape 3,2 milioane de lei, au spus patronatele din turism.

Pe lista destinaţiilor de Paşte se mai numără Delta Dunării, unde vor veni peste 1.500 de turişti şi litoralul unde vor ajunge peste 800 de turişti. Federaţia Patronatelor din Turism a spus că cele mai multe pachete de vacanţă au fost vândute în ultimele zece zile, predominând cele de tipul last-minute.

Mai multe articole despre:
turism Sărbătoare Paşte tradiţii obiceiuri ouă drob