MENIU

Ciprian Ranghel: Consumul de EBA dăunează grav sănătăţii

Foto: Cotidianul

Pentru câteva ore ne-a lăsat impresia că, totuşi, îi curge prin vene ceva mai mult sânge marca Băsescu decât ojă şi ruj made in Dorobanţi. Vorbim despre EBA, cea care declara că va vota pentru legalizarea drogurilor uşoare. O declaraţie curajoasă, oricum am fi luat-o: strategie electorală sau sinceritate. Din nefericire, nu era vorba de nici una. Ne-a lămurit mezina prezidenţială a doua zi, când şi-a reluat postura de Barbie şi s-a declarat ferm împotriva legalizării oricărui fel de droguri.

Să declari public că susţii legalizarea drogurilor uşoare este un act de curaj din partea unui politician. Şi asta nu doar în România, ci şi în America, şi în state mult mai evoluate din Europa. Însă la noi, în ţara în care se bate record după record la consumul de alcool pe cap de alegător, pare aproape imposibil să deschizi gura pe această temă.

Tocmai de aceea, declaraţia pe care Elena Băsescu a făcut-o într-o emisiune la Antena 2, prin care anunţa că ar vota în favoarea legalizării drogurilor uşoare, părea extrem de curajoasă. De această dată, Elena Băsescu chiar vorbea pe limba celor pe care ar vrea să-i reprezinte în Palamentul European: pe limba tinerilor.

 

Citeşte mai mult în Cotidianul 

Mai multe articole despre:
Elena Băsescu Antena 2