MENIU

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Foto: UEFA

Fotbalul de calitate şi-a reluat activitatea. Fără valize sau stenograme, cea mai importantă competiţie inter-cluburi, Liga Campionilor, îşi dispută un nou episod, prima manşă a optimilor de finală. Votează echipa care crezi că va câştiga pe 27 mai finala de pe "Olimpico".

Din păcate nicio echipă românească nu este prezentă în această fază a competiţiei, şi, mai mult, ţara noastră nu are decât un singur reprezentant, fundaşul lui Inter Milano şi căpitanul echipei naţionale, Cristi Chivu.

Doar 16 echipe au mai rămas în acest moment în lupta pentru câştigarea Ligii Campionilor. Cele mai multe echipe, patru, provin din Anglia (Chelsea, Manchester United, Arsenal, Liverpool) şi Spania (Villarreal, FC Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid). Italia are trei reprezentante (Juventus Torino, AS Roma, Internazionale Milano), Portugalia două (FC Porto, Sporting Lisabona), iar Franţa, Germania şi Grecia câte una (Olympique Lyon, Bayern Munchen respectiv Panathinaikos).

Dintre echipele aflate în competiţie, bookmaker-ii merg pe mâna celor de la FC Barcelona, al cărei succes în ultimul act al competiţiei le poate aduce pariorilor de 3,6-3,8 ori mai mult suma investită. A doua favorită la câştigarea Ligii Campionilor este campioana Angliei, Manchester United, cu o cotă de 6.5. Cu a treia şansă la trofeu este cotată finalista de anul trecut, Chelsea Londra, care are la casele de pariuri o cotă între 8.5-9.

Urmează echipa lui Chivu, Inter Milano, care nu a mai câştigat trofeul (Cupa Campionilor mai exact) de 44 de ani! Gruparea lui Mourinho are o cotă între 11 şi 14, cam la fel cu cea a Realului.

Cele mai mici şanse la trofeu le au, în viziunea caselor de pariuri, FC Porto şi Panathinaikos, cu cote între 80 şi 120.

Tu ce crezi, cine va triumfa pe 27 mai, pe "Olimpico" din Roma? Spune-ţi părerea pe www.realitatea.net şi votează echipa care crezi că va câştiga Liga Campionilor, în acest sezon. 

Programul partidelor din optimile Ligii Campionilor:

Chelsea Londra (Anglia) - Juventus Torino (Italia)

Villarreal (Spania) - Panathinaikos (Grecia)

Sporting Lisabona (Portugalia) - Bayern Munchen (Germania)

Atletico Madrid (Spania) - FC Porto (Portugalia)

Olympique Lyon (Franţa) - FC Barcelona (Spania)

Real Madrid (Spania) - Liverpool (Anglia)

Arsenal (Anglia) - AS Roma (Italia)

Internazionale Milano (Italia) - Manchester United (Anglia).

Partidele tur ale optimilor Ligii Campionilor vor avea loc la 24/25 februarie 2009, iar returul la 10/11 martie. Sferturile se vor disputa pe 7/8 aprilie, respectiv 14/15. Prima manşă a semifinalelor va avea loc pe 28/29 aprilie, în timp ce returul se va juca la 5/6 mai.

Finala din acest sezon a competiţiei este programată la 27 mai, pe "Stadio Olimpico" din Roma.

Mai multe articole despre:
Liga Campionilor program căştigător