MENIU

Cinci persoane, audiate în cazul poliţistului împuşcat la Sânnicolau Mare

Foto: NewsIn

Cinci persoane au fost reţinute şi una este căutată de anchetatori în cazul poliţistului de frontieră găsit împuşcat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au declarat, pentru NewsIn, oficiali ai Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Poliţiştii de frontieră români şi maghiari l-au prins la Vama Cenat, pe al cincelea suspect în cazul colegului lor găsit împuşcat, au declarat, pentru NewsIn, oficiali ai Poliţiei Timiş, acesta fiind, cel mai probabil, cel care a tras. Acesta se află, în prezent, pe teritoriul Ungariei, unde este reţinut de poliţiştii maghiari, urmând să fie predat autorităţilor din România, au declarat oficiali ai Poliţiei Române.

Bărbatul se numeşte Gheorghe Breazu, are 19 ani şi este originar din Cenad. Acesta ar fi reuşit să treacă graniţa prin Vama Cenad însă, la scurt timp, poliţiştii români au informat autorităţile maghiare că bărbatul s-ar putea afla pe teritoriul Ungariei. Verificările poliţiştilor maghiari au dus la reţinerea suspectului iar, în prezent, se desfăşoară procedurile de predare către autorităţile române.

Conform Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Timiş, agentul de poliţie Tiberiu Sârbu, de 38 de ani, a fost găsit împuşcat de un localnic, care a chemat imediat ambulanţa, însă poliţiştul a murit în drum spre spital.
"Poliţistul intrase în serviciu vineri seară. La faţa locului a fost găsit doar tocul pistolului, pistolul lipseşte", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timiş, Ciprian Gaic.

Potrivit sursei citate, agentul mai avea doar tocul şi încărcătorul cu şase cartuşe, iar pistolul (Carpaţi, calibru 7,65 mm) a dispărut, la fel ca şi cel de-al doila încărcător.

La câteva ore după incident, anchetatorii au găsit pistolul şi încărcătorul agentului la câteva străzi depărtare de locul unde bărbatul a fost găsit împuşcat. 

Poliţistul împuşcat se afla în timpul serviciului, dar plecase din unitate cu maşina personală. Cel mai probabil, spun colegii săi, agentul a încercat să prindă unul sau mai mulţi hoţi, iar înainte de a fi împuşcat a avut loc o luptă.

La faţa locului s-a găsit un rucsac în care se aflau mai multe bunuri şi un casetofon despre care anchetatorii cred că ar proveni dintr-un jaf comis de cel care l-ar fi putut împuşca pe poliţistul de frontieră.

Secretarul de stat pe probleme de ordine şi siguranţă publică din Ministerul Administraţiei şi Internelor, chestorul Dan Fătuloiu, s-a deplasat în judeţul Timiş pentru a coordona cercetările poliţiştilor.
Poliţia a instituit filtre la ieşirile din Sânnicolau Mare, maşinile fiind controlate. Anchetatorii vor să afle cum a ajuns agentul de la postul său de lucru pe strada din Sânnicolau Mare şi cine a tras asupra lui. De asemenea, Poliţia de frontieră va începe o anchetă internă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs tragicul incident. Bărbatul lucra în cadrul Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Timiş din anul 2001.