MENIU

Cigan şi Gheorghiţa Onu, trimişi în judecată pentru acte de corupţie

Foto: www.ziarul21.ro

După ce scandalul de corupţie Mită pentru arbitri a zguduit Liga I în ultimele luni, alţi doi oameni de fotbal au fost trimişi în judecată pentru fapte similare, petrecute, însă, în eşalonul secund. Fostul fotbalist şi antrenor Sorin Cigan şi Gheorghiţa Avram, preşedinte al clubului ACU Arad, au fost trimişi, marţi, în judecată, de procurorii anticorupţie orădeni.

Onu şi Cigan sunt acuzaţi că au încercat să aranjeze un meci între ACU Arad şi FC Bihor.

Potrivit unui comunicat al DNA, remis marţi, Cigan a fost arestat preventiv, sub acuzaţia de trafic de influenţă şi dare de mită, iar Gheorhiţa Onu pentru cumpărare de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada 8-13 iunie 2009, Cigan a pretins de la Gheorghiţa Onu, preşedintele Clubului ACU Arad, suma de 30.000 euro, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra conducerii Clubului FC Bihor şi asupra jucătorilor acestei echipe, pentru ca aceştia să nu-şi apere în mod corect şansele şi să piardă meciul cu ACU Arad, din Liga a II-a, care astfel s-ar fi salvat de la retrogradare.

De asemenea, în acelaşi scop, la data de 13 iunie 2009, în pauza meciului dintre ACU Arad şi FC Bihor, Cigan le-a oferit jucătorilor echipei FC Bihor Oradea suma totală de 35.000 de euro, susţin procurorii.

Sorin Cigan a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie la data de 18 iunie 2009, iar la data de 19 iunie 2009, Tribunalul Bihor a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bihor.

Meciul de la Arad, dintre ACU şi FC Bihor, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, iar arădenii au retrogradat în eşalonul al treilea. În schimb, s-a salvat de la retrogradare Universitatea Cluj, echipa antrenată de Dorinel Munteanu, care a şi mulţumit public jucătorilor lui FC Bihor pentru egalul de la Arad.