MENIU

Chivu, spion pentru Serbia

Foto: NewsIn

Căpitanul naţionalei României, Cristi Chivu, a jucat rolul de spion pentru reprezentativa Serbiei, în Franţa. Înaintea meciului de miercuri dintre cele două echipe, el i-a vândut mai multe ponturi despre naţionala din Hexagon coechipierului său de la Inter, Dejan Stankovic, care este căpitanul Serbiei.

Potrivit cotidianului Blic, Stankovic l-a sunat pe Chivu pentru a-l felicita pentru rezultatul de egalitate obţinut de România pe Stade de France, 1-1, prilej cu care a primit mai multe informaţii utile despre naţionala Franţei.

"Trebuie să jucăm cu atenţie contra Franţei. Chiar dacă a remizat cu România, la pauză ar fi putut conduce cu 3-0. Au nişte individualităţi fenomenale. După meciul României de la Paris am vorbit cu Chivu şi am auzit de la el doar cuvinte de laudă la adresa mijlocaşilor şi atacanţilor francezi. Mi-a confirmat că, de la mijloc în sus, orice jucător francez poate câştiga lejer un duel unu la unu, sunt foarte puternici. Chivu mi-a mai spus că trebuie să fim vigilenţi la fiecare jucător ofensiv, să nu le lăsăm spaţii de manevră", a declarat Stankovic.

Reprezentativa României a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-0), partida disputată, sâmbătă, în deplasare, în faţa echipei similare a Franţei, contând pentru grupa a 7-a a preliminariilor Cupei Mondiale din 2010. În urma acestui rezultat, şansele Franţei la calificarea directă la CM 2010 au scăzut considerabil, în timp ce Serbia speră ca miercuri să obţină victoria care ar califica-o matematic la turneul final din Africa de Sud.