MENIU

China se pregăteşte să atace informatic Statele Unite

Foto: cnn.com

China îşi dezvoltă mijloace complexe de colectare de date sensibile americane pentru a demara un război informatic, arată un raport american, citat de AP.

Raportul unei comisii consultative a Congresului sugerează că există legături între hackerii chinezi şi guvernul de la Pekin, fără a putea să demonstreze clar acest lucru. Comisia a dat exemplul unei companii americane care, la scurt timp după ce s-a stabilit în China, a fost atactă de hackeri. 

Societatea a constatat că, timp de mai multe zile, date din reţeaua ei au fost transmise spre mai multe computere atât în China, cât şi în Statele Unite, iar piraţii vizau un anumit tip de date. IP-ul de la care a fost atacată de mai multe ori baza de date este o adresă din China. 

Studiul comisiei de securitate economică USA-China estimează că atacuri cibernetice de o asemenea complexitate sunt imposibil de efectuat, dacă hackerii nu dispun de susţinerea statului. Pekinul pare să dea prioritate acestui tip de război informatic pentru a creea viitoare conflicte, perturbând fişierele electronice ale Pentagonului, mijloacele de comunicare americane şi modificând datele criptate. Departmentul de Stat american spune că armata chineză dispune de unităţi specializate în atacuri informatice.

Mai multe articole despre:
China Statele Unite hackeri atac informatic