MENIU

China caută voluntari pentru testarea unui vaccin anti-SIDA

hopital-beaujon.fr

Oamenii de ştiinţă chinezi caută voluntari pentru a trece la a doua fază de testare pe oameni a unui vaccin împotriva SIDA, a anunţat sâmbătă agenţia China Nouă, citată de AFP.

Primului grup format din 49 de voluntari, cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, studenţi la medicină şi funcţionari, i s-a administrat vaccinul experimental în mai 2005, la nouă ani de la începutul cercetărilor din acest domeniu în China.

"Nu au prezentat efecte adverse. Testele de imunizare au obţinut rezultate favorabile", a declarat unul dintre cercetătorii însărcinaţi cu acest program, Kong Wei, citat de agenţia China Nouă.

Un vaccin trebuie să treacă prin trei faze de teste clinice înainte să fie aprobat: primul test este axat pe criteriul de siguranţă, al doilea pe rata de imunizare şi al treilea pe rata de protejare în cazul persoanelor cu grad ridicat de risc, a explicat China Nouă.

Primele teste au fost conduse în regiunea autonomă Zhuang, din Guangxi, o provincie din sudul ţării.

Potrivit estimărilor oficiale, considerate de către experţi a fi cu mult subevaluate, China înregistra la sfârşitul anului 2008 un număr de 276.630 de cazuri de SIDA, dintre care 38.100 de bolnavi au murit.

Potrivit ONUSIDA, între 30 şi 50 de milioane de chinezi sunt ameninţaţi de virusul acestei boli, cel mai frecvent infecţia făcându-se prin contact sexual.
Mai multe articole despre:
SIDA China vaccin HIV voluntari testare