MENIU

Chelsea este de acord cu reducerea cheltuielilor propusă de UEFA

Foto: gaaboard.com

Formaţia engleză Chelsea Londra va susţine propunerea UEFA privind reducerea cheltuielilor, după ce forul european s-a declarat nemulţumit pentru că marile cluburi oferă zeci de milioane de euro pentru transferuri, informează ediţia online a "The Guardian".

"Patronii trebuie să facă ceva în acest sens, precum Roman Abramovici, Silvio Berlusconi sau Massimo Moratti", a spus preşedintele UEFA, Michel Platini. "Manchester City poate să cheltuiască 300 de milioane de lire sterline, dar dacă va avea probleme financiare peste trei ani, nu va mai putea juca în cupele europene. Sigur mă voi întâlni cu patronul lor. Abramovici este un om pasionat de fotbal, îl iubeşte. A venit la mine şi mi-a spus că vrea să ne ajute în această privinţă", a explicat oficialul forului european.

Chelsea a înregistrat o pierdere de 67,5 milioane de lire sterline, iar directorul executiv al clubului, Peter Kenyon, a fost de acord cu propunerea lui Platini. "Discuţiile vor continua în următoarele luni. Nu cred că ar exista cluburi care să nu fie de acord", a afirmat Kenyon.

Planul UEFA prevede să nu împiedice formaţiile să cheltuiască sume mari de bani pe construirea de stadioane noi, aşa cum a făcut Arsenal Londra, care avea datorii de 400 de milioane de lire sterline.

"Cluburile trebuie să se finanţeze, nu este normal ca un patron să investească foarte mult", a spus secretarul general adjunct al UEFA, Gianni Infantino.
Mai multe articole despre:
UEFA Chelsea reducere