MENIU

A murit unul dintre actorii din Game of Thrones. Doliu uriaș în lumea filmului

Game of Thrones, unul dintre serialele de mare succes

Este doliu în lumea filmului după ce unul dintre actorii importanți din serialul de succes Game of Thrones a murit la vârsta de 74 de ani.

Actorul britanic Ian Gelder, care l-a interpretat pe Kevan Lannister în serialul fantasy Game of Thrones, a murit la vârsta de 74 de ani.

Cariera actorului britanic s-a întins pe parcursul a zeci de ani şi a inclus roluri în Torchwood, His Dark Materials, Doctor Who, Snatch, The Bill şi multe altele.

Gelder a murit luni, la cinci luni după ce a fost diagnosticat cu cancer al căilor biliare, a anunţat soţul său şi colegul său actor Ben Daniels pe Instagram.

Producătorii celebrului serial "Games of Thrones" au venit în România să caute locuri pentru filmări

El a spus că Gelder a fost un "actor minunat" şi o "stâncă absolută" pentru el.

Daniels a adăugat că partenerul său de 30 de ani a făcut faţă "bolii sale îngrozitoare cu atâta curaj" şi că a încetat să mai lucreze pentru a avea grijă de el.

"A fost cea mai bună, cea mai generoasă, cea mai plină de spirit şi cea mai iubitoare fiinţă umană", a scris Daniels.

"A fost un actor minunat, minunat şi toţi cei care au lucrat cu el au fost atinşi de inima şi lumina lui", a adăugat el.

Gelder a apărut în cinci serii din Game of Thrones în rolul lui Kevan Lannister, iar cel mai recent a fost văzut într-un episod din serialul poliţist de epocă de la BBC One, Father Brown, la începutul acestui an.

Mai multe articole despre:
game of thrones Ian Gelder Kevan Lannister