MENIU

CFR Cluj - Conceicao, out! Vine Mandorlini

Foto: NewsIn
Foto: goal.com

CFR Cluj profită de pauza pe care Liga I a luat-o cu ocazia amicalului Polonia - România pentru a face schimbări la nivelul conducerii tehnice. Oficialii grupării ardelene au decis, joi, să-i rezilieze contractul antrenorului portughez Antonio Conceicao, iar în locul său va fi numit italianul Andrea Mandorlini, potrivit ProSport.

Deşi CFR Cluj este lider în Liga I, jocul echipei îi nemulţumeşte pe conducători, cu toate că în repetate rânduri aceştia au evitat să o critice în mod public, afirmând că importante sunt doar victoriile obţinute, nu impresia artistică.

Andrea Mandorlini a fost ales de conducătorii clujeni pentru funcţia de antrenor principal. A doua variantă era readucerea lui Maurizio Trombetta, care a mai pregătit pe CFR în toamna lui 2008.

Potrivit ProSport, Mandorlini a cerut un buget de 2 milioane de euro pentru transferurile din iarnă, un salariu anual de 400.000 de euro şi aceeaşi sumă bonus de performanţă, dacă CFR va deveni campioană.

Mandorlini ar urma să sosească la Cluj sâmbătă, când va avea loc şi prezentarea oficială, iar duminică va conduce primul antrenament oficial al echipei.

Până atunci, tehnicianul italian trebuie să-şi rezolve situaţia contractuală cu Sassuolo, formaţie din Serie B.

"Trebuie să rezolv anumite probleme cu actuala mea echipă. În 3-4 zile voi vedea exact ce voi face, şi tot atunci voi veni în România pentru a discuta cu oficialii lui CFR Cluj. Nu ştiu prea multe despre formaţie, dar ştiu că Bergodi a fost antrenor acolo. În acest moment sunt şanse de 30 la sută să preiau pe CFR Cluj, dar se poate întâmpla orice, chiar şi să nu ajung la un eventual acord", a spus Andrea Mandorlini, citat de NewsIn.


Ca jucător, Mandorlini (49 de ani) a evoluat la AC Torino, Atalanta, Ascoli, Inter Milano, echipă cu care a cucerit un titlu de campion al Italiei şi o Cupă UEFA, şi Udinese. Ca antrenor, el a pornit de jos, din Serie D, unde a pregătit-o pe Manzanese. A mai antrenat apoi Triestina, Spezia (cu care a promovat din Serie C în Serie B), Vicenza, Atalanta (pe care a promovat-o în Serie A), Bologna, Padova, Siena şi Sassuolo.