MENIU

Cezar Preda îi răspunde lui Geoană: PD-L nu ia în calcul varianta Elena Udrea premier

Foto: romanialibera.ro

Elena Udrea nu este o variantă PD-L pentru funcţia de premier. Vicepreşedintele PD-L respinge, astfel, scenariul avansat, duminică, de prezidenţiabilul PSD, Mircea Geoană.

"Am văzut această variantă mult îmbrăţişată de domnul Mircea Geoană, dar la noi nu s-a pus această problemă şi nu cred că Elena Udrea este o variantă a PD-L pentru funcţia de prim-ministru", a declarat Cezar Preda, care a adăugat că partidul său are o propunere pentru al doilea premier, în cazul în care Guvernul Croitoru va fi respins de Parlament.

Preda a afirmat că la votul de miercuri din Parlament ar putea apărea unele surprize. "S-ar putea, însă, să fie surprize mari miercuri, pentru că, deşi au convenit să pice toţi miniştri PD-L, Vasile Blaga a trecut (a fost avizat favorabil de comisiile parlamentare - n.r.), deci nu a funcţionat majoritatea. Una este să declari la televizor şi alta cum votezi", a susţinut vicepreşedintele PD-L.

Preda a mai spus că actuala campanie electorală este moale, sub aşteptările sale, şi a anunţat că preşedintele Traian Băsescu se va afla la Buzău în data de 6 noiembrie, vizită care se va suprapune cu cea a liberalului Crin Antonescu.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a criticat, duminică, în judeţul Galaţi, varianta menţionată de preşedintele Traian Băsescu privind alegerile anticipate, afirmând că aceasta reprezintă "cea mai proastă variantă", care înseamnă încă cel puţin trei luni de criză politică şi a afirmat că şeful statului "o vrea pe Elena Udrea prim-ministru".

"Actualul preşedinte îşi continuă de o manieră cinică planul pe care şi l-a propus. Vrea să conducă cu ai lui, o vrea pe Elena Udrea prim-ministru şi nu-i pasă de soarta acestui popor. Acesta este planul adevărat", a susţinut Geoană.