MENIU

Celebrul bucătar Jamie Oliver va găti pentru Obama

Foto: earthfirst.com

Cunoscutul realizator de emisiuni TV culinare din Marea Britanie, Jamie Oliver, a fost chemat de premierul britanic, Gordon Brown, ca să pregătească o "cină de criză" pentru şefii de stat şi de guvern care vor participa la summit-ul G20 de luna viitoare. Printre cei care vor servi preparatele austere se numără şi preşedintele SUA, Barack Obama.

Potrivit cotidianului Daily Mirror, Oliver şi echipa lui trebuie să pregătească în bucătăria reşedinţei premierului din Downing Street nr. 10 un meniu adecvat vremurilor grele pentru economie, meniu din care şampania, caviarul şi alte produse alimentare de lux lipsesc cu desăvîrşire.

Motivul unui "festin de criză", mai scrie ziarul britanic, este că guvernul vrea să evite cinele luxoase de la alte summituri, care au atras protestele organizaţiilor de luptă împotriva sărăciei. Jamie Oliver a demonstrat până acum că poate face miracole cu ingrediente de la colţul străzii.

Meniul propriu-zis rămâne deocamdată secret, însă consilierii premierului i-au cerut lui Jamie Oliver să pregătească preparate de zi cu zi de pe masa britanicilor.

Mai multe articole despre:
meniu Gordon Brown criză Obama bucătar şampanie caviar