MENIU

Cele mai spectaculoase 10 accidente din NASCAR - VEZI VIDEO

Foto: uncoached.com

Nu lipseşte cel mai mare carambol din istorie, în care au fost angrenate 37 de maşini, nici accidentul de pe autodromul Miguel E. Abed, în care şi-a pierdut viaţa mexicanul Carlos Pardo.

Vitezele ameţitoare cu care se concurează în NASCAR, campionatul auto cu cea mai largă audienţă din SUA, determinică accidente sau caramboluri în fiecare etapă.

Încă de la înfiinţarea sa, în 1948, competiţia a fost supusă criticilor, reproşurile fiind dintre cele mai diverse. Unii blamează faptul că într-un weekend obişnuit se consumă aproape 23 de tone de combustibil, iar toate seriile NASCAR consumă într-un sezon 750 de tone. Alţii contestă admiterea în competiţie a producătorilor din afara SUA, precum Porsche, Renault, Jaguar, Citroen, Aston Martin sau Volkswagen.

Site-ul uncoached.com face un top al celor mai spectaculoase zece accidente din NASCAR, din care nu lipseşte cel mai mare carambol din istorie, petrecut în 1960, pe Daytona Superspeedway, în care au fost angrenate 37 de maşini, dar şi teribila cursă în care şi-a găsit sfârşitul mexicanul Carlos Pardo, pe 14 iunie anul acesta.

Opt oameni au fost răniţi în aprilie, la Talladega

 

Cel mai mare carambol din istorie

Accidentul în care şi-a pierdut viaţa Carlos Pardo



Dezastru la Daytona

Michael Waltrip, la Bristol, în 1990

O maşină sare pe zid, la Talladega

Lee Petty a avut emoţii la Daytona, în anii '60

În 2001, Steve Park avea ceva de împărţit cu Larry Foyt

Accident în calificări, fără accidentări

Pericol la Watkins Glen

Mai multe articole despre:
Nascar Renault Volkswagen Porsche jaguar Aston Martin