MENIU

Cel puţin 12 medici ar putea fi puşi sub acuzare în ancheta morţii lui Michael Jackson

Foto: www.newtotv.com

Surse din cadrul poliţiei au anunţat că a fost începută o anchetă de amploare, în urma căreia 12 medici ar putea fi puşi sub acuzare în cazul morţii lui Michael Jackson.

Ipoteza uciderii lui Michael Jackson este, pe zi ce trece, tot mai puternică. Poliţia din Los Angeles a stabilit că ultimul medic care l-a tratat pe Michael Jackson, Conrad Murray, i-a administrat cântăreţului medicamentul puternic care i-ar fi putut provoca moartea, a afirmat luni postul american de televiziune CNN, citând surse apropiate anchetei. Miercuri, surse din poliţie au dezvăluit că alţi 12 medici sunt implicaţi în acest caz, iar numărul lor s-ar putea dubla.

În fiecare zi, anchetatorii adună informaţii de la diferiţi medici care i-au prescris medicamente lui Michael Jackson de-a lungul timpului. Se pare că în jur de 19 medici s-ar fi asigurat că medicamentele vor ajunge la regele muzicii pop.

Atenţia autorităţilor este acum, îndreptată spre un medic care i-a administrat lui Jacko de zeci de ori acelaşi anestezic foarte puternic, folosit în timpul intervenţiilor medicale.

Ancheta asupra morţii lui Jackson se restrânsese miercurea trecută în jurul doctorului Murray, după ce unul dintre cabinetele sale, cel de la Houston, fusese percheziţionat de Agenţia federală de combatere a drogurilor (DEA), poliţia de la Los Angeles şi poliţia locală. Avocatul lui Murray, Ed Chernoff, confirmase percheziţia şi precizase că forţele de ordine veniseră să caute dovezi de "crimă". Potrivit avocatului, anchetatorii au plecat cu "21 de documente" şi "o copie a hard-diskului unui calculator".

Familia lui Michael Jackson nu îşi ascunsese lipsa de încredere faţă de Conrad Murray, cerând în mai multe rânduri poliţiei să facă lumină asupra rolului pe care l-a ajucat acesta în ultimele ore de viaţă ale cântăreţului.

Mai multe articole despre:
medici Michael Jackson anchetă Conrad Murray