MENIU

Cel puţin 11 morţi şi 52 de răniţi în explozia unui hotel din Pakistan

Foto: RTV
Mai multe persoane au fost ucise într-o explozie în Pakistan

Mai multe persoane au fost ucise într-o explozie puternică, care a distrus parţial un hotel de cinci stele din Pakistan. Doi cetăţeni străini, între care un angajat al ONU, se numără printre cele 11 persoane ucise.

"Sunt doi străini printre persoanele care au murit", a declarat pentru AFP ministrul informaţiei din provincie, Mian Iftikhar Hussain, care însă nu a oferit detalii despre identitatea lor. Unul dintre ei lucrează pentru Naţiunile Unite, a precizat la rândul său, şeful administraţiei districtului Peshawar, Sahibzada Anees.

Ministrul provincial pentru caritate islamică, Zarshaid Khan, a declarat pentru AFP că în momentul în care s-a produs explozia participa în hotelul de cinci stele Pearl Continental la o reuniune cu reprezentanţi ai unor donatori străini, cu scopul de a strânge fonduri pentru refugiaţii din valea Swat, unde trupele guvernamentale luptă cu talibanii.

Oficial au fost anunţaţi peste 25 de răniţi. Totuşi, se pare că cel puţin 11 persoane au fost ucise  şi 52 rănite în atentat, potrivit celui mai nou bilanţ furnizat de poliţie şi de surse medicale. Bilanţul s-ar putea agrava însă.

Hotelul în care a avut loc explozia se află în Peshawar, principalul oraş din nord-vestul Pakistanului. Oraşul este situat în apropiere de zona în care armata desfăşoară lupte împotriva talibanilor.

Potrivit corespondentului Geo News, la scurt timp după explozie, energia electrică a fost întreruptă în toată zona. Surse citate de televiziunea pakistaneză au spus că atacatorii au atacat iniţial punctele de control ale gărzilor de securitate ale hotelului. În momentul producerii exploziei, atacatorii au fugit cu două vehicule, relatează aceeaşi sursă. 

Mai multe articole despre:
explozie Pakistan hotel Peshawar