MENIU

Cel mai nou film cu Meryl Streep creşte vânzările cărţilor de bucate

Foto: www.newsday.com

Cel mai nou film cu Meryl Streep, "Julia & Julie", în care vieţile a două femei se intersectează prin intermediul artei culinare, a sporit vânzările cărţilor de bucate cu reţete franţuzeşti, după premiera americană a peliculei, care a avut loc pe 7 august.

Pelicula, o dramă inspirată de volume biografice semnate de Julia Child, este o călătorie în vieţile a două femei, care ajung să se intersecteze datorită unei cărţi de bucate. Practic, una dintre cele două femei, epuizată de rutina cotidiană, îşi propune să gătească toate reţelele din cartea scrisă de cealaltă, în urmă cu mai bine de patru decenii.

Alături de Streep, în film mai joacă Andy Adams şi Stanley Tucci. Streep şi Adams au mai fost colege de platou şi anul trecut, când au lucrat la "Doubt", producţie nominalizată de cinci ori la Oscar.

Scenariul şi regia peliculei sunt semnate de Nora Ephron, care şi-a mai legat numele de filme ca "You've Got Mail", "Michael", "Sleepless in Seattle" şi "When Harry Met Sally".

În primul week-end de proiecţie în cinematografe, pelicula s-a clasat pe locul doi în box-office-ul american, cu încasări de 20,1 milioane de dolari. Pelicula va rula şi în România, începând cu 16 octombrie.
Mai multe articole despre:
film Meryl Streep carte de bucate