MENIU

Cei 8 lucrători de la AND vor fi eliberaţi în această noapte

Foto: RTV

Cei 8 lucrători de la Vama Giurgiu, reţinuţi noaptea trecută pentru luare de mită, vor fi cercetaţi în stare de libertate. Decizia a fost luată miercuri seară de magistraţii Tribunalului Giurgiu. Cei opt vameşi au însă interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

Cei 8 lucrători de la Administraţia Naţională a Drumurilor vor fi puşi în libertate în această noapte după expirarea ordonanţei de reţinere. Ei sunt obligaţi să se prezinte la audieri ori de câte ori vor fi chemaţi, nu au voie să îşi schimbe domiciliul fără încuviinţarea poliţiei şi nici să aibă arme asupra lor.

Marţi seară, în urma unui control inopinat în vama Giurgiu, la punctele de plată a taxei de pod, poliţiştii şi procurorii scoteau la iveală mai multe nereguli. Taxa de pod de la Giurgiu fusese transformată în afacere privată de mai mulţi lucrători de la Administraţia Naţională a Drumurilor. Procurorii spun că angajaţii împărţeau şpaga cu şefii lor.

Taxa de la Giurgiu este între 6 şi 37 de euro, în funcţie de tonajul maşinii. Anchetatorii spun că şoferii erau întrebaţi de lucrătorii AND dacă vor să plătească mai puţin. Aşa că banii ajungeau direct în buzunarele lor.

Potrivit procurorilor, într-o singură tură, de 12 ore, se adunau între 7 şi 10 mii de euro.
Mai multe articole despre:
mită procurori cercetare eliberare lucrători