MENIU

Cei 15 membri ai echipei de la Haga au primit diplome de excelenţă

Cei 15 reprezentanţi ai României din procesul cu Ucraina au primit diplome de excelenţă de la Ministerul de Externe. Şeful diplomaţiei de la Bucureşti, Cristian Diaconescu, a dat un coktail în onoarea lor. Şi i-a lăudat, pentru că au obţinut pentru România 9700 de kilometri pătraţi din Marea Neagră. Aproape 80 la sută din suprafaţa în litigiu. Ceremonia a avut loc în cadru restrâns, la Casa Titulescu.

"Înseamnă recunoaşterea unor merite cu care puţini se pot mândri şi se vor putea mândri de acum încolo. În primul rând lui Bogdan Aurescu, pentru merite deosebite în cariera diplomatică şi contribuţia excepţională la procesul de delimitare...", a declarat Cristian Diaconescu, ministrul român de Externe.

Doar doamnele din echipa de la Haga au mai primit ceva, în afară de diplome. Au plecat acasă şi cu flori.

"Este singura recunoaştere pe care Ministerul de Externe o poate acorda, dar până la urmă valoarea trece dincolo de o simplă diplomă", a spus Cristian Diaconescu.

În timpul ceremoniei în sală a tronat la loc de cinste unul dintre cele 3 originale ale verdictului de la Haga. Cel de-al doilea se află la Kiev, iar cel de-al treilea a rămas la Curtea Internaţională de Justiţie, înregistrat în arhivă cu numărul 100, pentru că a fost sentinţa cu numărul 100 în istoria acestei institutii.
Mai multe articole despre:
proces petrecere ministru diplome Haga reprezentanţi