MENIU

CEDO a comunicat României că documentaţia deja transmisă în dosarul Revoluţiei este suficientă

Instanţa a motivat arestarea lui Silviu Ionescu/Foto: usjudgenews.com

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a comunicat la 9 iulie că documentele deja transmise privind dosarul Revoluţiei sunt suficiente, a declarat agentul României la CEDO, în contextul în care grefierii fac eforturi pentru a copia cele 1.000 de volume ale dosaruluui.

Totodată, Agentul Guvernamental al României la CEDO, Răzvan-Horaţiu Radu, a mai precizat că nu pot fi transmise documente în afara cadrului procesual, acesta putând fi stabilit numai de CEDO.

Întrebat dacă, practic, acest lucru înseamnă că fotocopierea celor 1.000 de volume ale dosarului Revoluţiei este inutilă, Răzvan-Horaţiu Radu a spus că nu doreşte să comenteze activitatea altor instituţii.

Aceste informaţii intervin în contextul în care Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie foloseşte 27 de copiatoare pentru a xeroxa şi trimite la CEDO dosarul Revoluţiei, grefierii lucrând în trei schimburi pentru cele peste o mie de volume. În cinci zile, grefierii Parchetului General au copiat aproape jumătate din cele o mie de volume, de dimineaţă până seara, după ce procurorul general a dispus, vineri, începerea procedurii de trimitere a actelor la Ministerul Afacerilor Externe, care le va da mai departe la CEDO.

Între timp, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş, continuă greva foamei, spunând că va ieşi din protest în momentul în care copiile vor ajunge la Ministerul Afacerilor Externe.

Procurorul general al României a dispus copierea tuturor actelor din dosarul Revoluţiei pentru a fi trimise la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în urma discuţiilor avute vineri cu Asociaţia 21 Decembrie şi cu ministrul Justiţiei.