MENIU

Cea mai scumpă casă vândută în 2009, în Bucureşti, a costat 2,4 milioane euro

Foto: oneworldbuilders.com

Cea mai scumpă casă vândută în prima parte a anului este o vilă situată în zona Dorobanţi-ambasade, în suprafaţă de 700 metri pătraţi şi care dispune de un teren de 540 metri pătraţi, pentru care proprietarul a obţinut 2,45 milioane euro. Deal-ul este extrem de mare, ţinând cont că, de la începutul anului, toate segmentele pieţei rezidenţiale au fost aproape blocate.

Până acum, cea mai mare tranzacţie de pe piaţa locuinţelor de lux a fost încheiată între George Becali şi fiul lui Max Auschnit, cunoscut industriaş din perioada interbelică, pentru o casă în valoare de 7 milioane dolari. Totodată, cea mai scumpă locuinţă aflată în prezent pe piaţă este o vilă din Dorobanţi, care are un preţ de 10 milioane euro.

"A mai fost, într-o perioadă, o locuinţă de 10 milioane euro, în zona Iancu Nicolae, care s-a vândut, după trei ani de la listare, la un preţ redus. Acum nu are rost să îţi pierzi vremea cu proprietăţi atât de scumpe, pentru că nu le cumpără nimeni", a declarat Ionuţ Bordei, directorul departamentului rezidenţial al CB Richard Ellis-Eurisko.

Citeşte mai mult în Business Standard.