MENIU

Cazul Mutu, dezbătut în Parlamentul italian

Foto: www.mcalcio.com

Cazul Mutu a ajuns subiect de dezbatere în Parlamentul italian. Un senator din cadrul coaliţiei Polo della Liberta (PdL) a atras atenţia că sancţiunea dictată contra internaţionalului român după scandalul cu Chelsea "violează toate principiile dreptului internaţional şi european la muncă".

"Problema Mutu a devenit un caz politic. Luni, senatorul Achille Totaro a solicitat explicaţii legate de situaţia judiciară a jucătorului Fiorentinei. Mai exact, acesta solicită miniştrilor să facă lumină în acţiunea FIFA, care poate conduce la expulzarea fizică a unui jucător de pe piaţa forţei de muncă de care aparţine", a scris Il Giornale.

Totaro a solicitat ministrului Muncii, Sănătăţii şi Solidarităţii Sociale, subsecretarului pentru sport din cadrul Consiliul de Miniştri şi ministrului pentru politici europene să ia măsuri pentru a preveni această încălcare a legislaţiei.

Potrivit presei italiene, dacă Mutu, legitimat în prezent la Fiorentina, nu va plăti în timp util despăgubirile către Chelsea, el riscă să fie suspendat, dacă gruparea londoneză va face apel la FIFA în acest sens.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins, pe 31 iulie, memoriul prin care Adrian Mutu contesta decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotărât, la 7 mai 2008, că jucătorul trebuie să plătească clubului Chelsea despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro.

Mutu a fost legitimat de Chelsea în vara anului 2003, când pentru transferul său de la Parma s-au plătit 15,8 milioane de lire sterline. În octombrie 2004, gruparea londoneză i-a reziliat unilateral contractul internaţionalului român, după ce acesta a fost depistat pozitiv cu cocaină. Mutu a fost suspendat atunci 7 luni de FA şi FIFA, iar în ianuarie 2005 el a semnat cu Juventus Torino, din postura de jucător liber.