MENIU

Cazul băiatului din balon a fost o farsă şi o manevră publicitară

Foto: Realitatea TV

Verdictul poliţiei din Colorado în cazul băiatului din balon: o farsă şi o manevră publicitară. Într-o conferinţă de presă, şeriful Jim Alderden a declarat că soţii Heene au pus la cale întreaga poveste pentru a deveni celebri.

"Credem că avem dovezi care să indice că totul a fost o manevră publicitară. Nu am formulat încă acuzaţiile", a declarat şeriful. Membrii familiei Heene ar putea fi învinuiţi printre altele de conspiraţie şi influenţarea opiniei publice.

Povestea băiatului din balon ţine de câteva zile capul de afiş al ştirilor din întreaga lume. Milioane de americani au urmărit joi cu sufletul la gură cum un balon experimental în formă de farfurie zburătoare pluteşte în derivă pe cerul statului Colorado.

Familia Heene care lansase balonul susţinea că la bordul lui se află copilul lor în vârstă de 6 ani. 80 de poliţişti şi mai multe elicoptere ale Gărzii Naţionale americane au urmărit obiectul până la aterizare. Numai că, surpriză, în interior nu se afla nimeni.

Băiatul se afla de fapt în podul casei, teafăr şi nevătămat. Familia a făcut turul televiziunilor americane pentru a povesti ce s-a întâmplat de fapt, excluzând de la bun început că ar fi fost vorba despre o farsă. Doar că discursul lor a fost dat peste cap de propriul copil. "Am făcut asta pentru spectacol", a spus băiatul în faţa camerelor.