MENIU

Cătălin Predoiu a dezminţit informaţia potrivit căreia va demisiona după adoptarea codurilor

Cătălin Predoiu: Nu s-a pus problema demisiei mele
Foto: just.ro

Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei a dezminţit informaţia conform căreia şi-ar fi prezentat demisia dacă cele trei coduri vor fi aprobate de către Guvern.

"În niciun caz nu se pune problema demisiei după adoptarea acestorCoduri. Există o întreagă agendă tehnică la MJ, această agendă tehnicăeste singura raţiune pentru care am rămas la MJ. Avem o serie de altelucruri importante de făcut după adoptarea Codurilor", a declaratPredoiu.

El a menţionat studiul de impact, elaborarea politiciide resurse umane pe termen lung împreună cu CSM, reorganizatea MJ şi ainstanţelor şi alte obiective care figurează în cadrul Mecanismului deCooperare şi Verificare.

"Ceea ce trebuie să ne preocupe pe toţi cei care avem atribuţii înJustiţie sunt obiectivele instituţionale. Chestiunile politice, decarieră personală, de simpatii, de proiecte trecute sau puse înparanteză, la ora asta sunt irelevante şi nu doresc să le comentez", amai spus ministrul.

Fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat sâmbătă, că ministrul Justiţiei îşi va da demisia după adoptarea noilor coduri.

"Cred că, în calitatea lui de jurist, îşi imaginează că numele lui vaajunge să fie indisolubil legat de cele patru Coduri - Codul civil şicel penal şi Codul de procedură civilă şi  cel de procedură penală -pentru că ele vor fi adoptate în decursul mandatului său de ministru.Acesta este motivul pentru care, după părerea mea, într-un mod nedorit,a decis această atitudine de a face parte şi din actualul Guvern dupăce a fost în Guvernul liberal", a spus Tăriceanu referindu-se laCătălin Predoiu, la Şcoala de iarnă a studenţilor liberali de la PârâulRece-Predeal.

Emil Boc a anunţat miercuri că guvernul a adoptat noile proiecte deCod Penal, Cod Civil şi de procedură penală pentru modernizareajustiţiei.