MENIU

Cătălin Macovei a dat explicaţii la Consiliul Naţional de Integritate legat de stenogramele apărute în presă

<descriere>

Preşedintele ANI, Cătălin Macovei, s-a prezentat miercuri în faţa Consiliului Naţional de Integritate. El a dat explicaţii cu privire la întâlnirile cu jurnaliştii Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac, dar şi despre felul în care stenogramele acestor discuţii au apărut în presă.

Preşedintele ANI, Cătălin Macovei, a declarat că le va explica celor de la CNI că nu a încălcat legea şi că va da detalii despre contextul în care s-a desfăşurat întâlnirea dintre el şi jurnaliştii Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chireac.

\"Nu aş vrea să comentez această cerere a celor cinci organizaţii nonguvernamentale, însă aştept convicarea Consiliului Naţional de Integritate căruia să îi explic întregul context în care s-a desfăşurat această întâlnire. Pot să vă spun că m-am simţit şantajat de domnul Sorin Roşca Stănescu\", a declarat Cătălin Macovei.

Întrebat ce le va spune celor de la CNI, Macovei a spus: \"Argumentele cele mai puternice sunt faptul că, în opinia mea, nu am încălcat legea şi este surprinzător că cele cinci ONG-uri nu au făcut vorbire despre comportamentul absolut ilegal al domnului Sorin Roşca Stănescu\".