MENIU

Caricaturi cu Elena Băsescu, Udrea, Berceanu şi Traian Băsescu, reclamate de PD-L la BEJ Iaşi

Băsescu spune că Năstase i-a cerut închiderea dosarului său

PD-L Iaşi a depus, miercuri, la Biroul Electoral Judeţean (BEJ), o sesizare prin care cere îndepărtarea unor caricaturi cu Elena Băsescu, Elena Udrea, Traian Băsescu şi Radu Berceanu, care au fost afişate pe mai multe panouri din municipiul Iaşi.

În plus, liderul PD-L Iaşi, Dan Cârlan, a acuzat că a fost supus la o acţiune de intimidare, de \"tip mafioto-kaghebist\", prin faptul că peste gardul locuinţei acestuia a fost aruncat un sac cu un cap de animal, cel mai probabil un câine, tăiat şi în descompunere.

În ceea ce priveşte caricaturile, PD-L Iaşi a subliniat că, deşi nu sunt asumate oficial de niciun partid, acestea rulează şi pe un panou oficial al PSD din faţa sediului filialei ieşene.

\"Pe aceste afişe, folosindu-se fără drept imaginea unor membri marcanţi ai PD-L, apar sloganuri de tipul \'Gaşca lui Traian, călare pe ciolan\', \'Mă numesc Traian şi nu dau drumu la ciolan\' sau catrene de genul \'Preşedinte jucător?/ Preşedinte vrăjitor!/ A luat flota de pe mare/ Şi-a ascuns-o în buzunare\'\", se arată în plângerea depusă de PDL la BEJ Iaşi.

Liderul PDL Iaşi a subliniat că astfel de caricaturi \"stâlcesc în chip nedemn şi jignitor imaginea preşedintelui Traian Băsescu, a familiei sale şi a liderilor PD-L\".

O altă caricatură reclamată de PD-L o înfăţişează pe Elena Băsescu cu un pahar în mână, alături de o maşină de teren, cu mesajul \"Sunt Elena şi trăiesc bine. Votaţi-l pe tata!\", acelaşi mesaj fiind afişat şi în cazul Elenei Udrea sau al lui Radu Berceanu.

Potrivit PD-L Iaşi, caricaturile au fost afişate în noaptea de marţi spre miercuri pe panouri plătite de PSD.