MENIU

"Capitalul" lui Marx devine comedie muzicală în China

Foto: www.fnt.ro

Producătorii chinezi au de gând să adapteze şi să transforme în comedie muzicală "Capitalul" lui Karl Marx, care a devenit din nou la modă în această perioadă de criză economică şi faliment al sistemului financiar.

"Spectacolul îi va ajuta pe oamenii simpli să înţeleagă de ce s-a produs criza financiară", este convins Zhang Jun, profesor de economie la Universitatea Fudan din Shanghai.

Adaptată liber după cartea critică la adresa capitalismului, publicată în 1867 de filosoful german, comedia muzicală va prezenta un grup de funcţionari dintr-un birou, care descoperă că patronul lor îi exploatează, potrivit China Daily.

Regizorul a explicat că vrea să se inspire din celebrul film al japonezului Akira Kurosawa, "Rashomon", unde patru martori diferiţi ai unui viol şi ai unei crime dau fiecare evenimentului varianta proprie.

Spectacolul urmează să fie prezentat la începutul anului viitor la Shanghai.

Dacă oficial China este în continuare un regim comunist, ea a ales în urmă cu peste 30 de ani să-şi deschidă economia către sistemul capitalist, o cale mai puţin ideologică decât în anii lui Mao, denumită "socialism cu specific chinez".
Mai multe articole despre:
China modă comunism comedie Mao criza financiară